کتاب مهندسی اجماع

موضوع اصلی کتاب صورت‌هایی تازه از پروپاگانداست که می‌تواند ارتباطات دموکراتیک را مختل کند. کتاب، ادراک موجود از پروپاگاندا را به چالش می‌کشد و ضرورت روزآمدسازی آن را طرح می‌کند؛ چرا که این ادراک هنوز با ساختارهای رسانه‌ای تازه از قبیل فرهنگ تولید محتوای شبکه‌ای و مدل ارتباطی «چند به چند» اینترنت همخوان نیست. صورت‌بندی نظری جدید از پروپاگاندا، در درجه‌ی اول باید دو ویژگی گمنامی (ناشناس ماندن) و خودکارسازی(اتوماسیون) را که رهاورد اینترنت است، دربرگیرد. با این دو ویژگی است که تبلیغات‌چی‌ها امروزه می‌توانند با تقویت یا سرکوب جریان‌هایی خاص از اطلاعات؛ از طریق مهندسی یا جعل اجماع عمومی، نظرات یا رفتارهای مردم را مدیریت کنند. امروزه خودکارسازی و گمنامی سبب شده اصحاب قدرت، شرکت‌های بزرگ و حتی برخی کاربران عادی اینترنت، بتوانند کارزارهای مخرب دستکاری افکار عمومی راه بیندازند و منشأ و پشت‌پرده‌ی این کارزارها را پنهان نگاه دارند. روندی که باید برای مقابله با آن تمهیدی اندیشید.

کتاب قاتلان حقیقت

لی مک‌اینتایر که در ایران با کتاب «پساحقیقت» شناخته می‌شود، در تازه‌ترین اثر خود، «قاتلان حقیقت» (با نام اصلی «در باب دروغ‌رسانی») جامعه‌ی ایالات متحده را مخاطب قرار داده و از خطرهای به مسلخ رفتن واقعیت و حقیقت برای آینده‌ی این کشور سخن گفته است. هرچند، پیشینه‌ی دروغ‌رسانی، اشتباه‌پراکنی، دستکاری و جعل در ایالات متحده به پیش از دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ بازمی‌گردد اما (به گفته‌ی مک‌اینتایر) حضور ترامپ در کاخ سفید، تمام روزنه‌های نفوذ قدرتمندان و ثروتمندان را به مرزهای دموکراسی و آزادی در بی‌پرده‌ترین شکل ممکن آشکار کرد و نشان داد که ایالات متحده در آستانه‌ی سقوط در چاهی است که گونه‌ای خاص از دموکراسی برایش کنده است. آنچه در این کتاب می‌خوانید، هشدار صریح مدرس اخلاق دانشکده‌ی توسعه‌ی هاروارد است به کسانی که قدرت را در سومین دهه از هزاره‌ی سوم، در واشنگتن و نیویورک (پایتخت‌های سیاسی و اقتصادی ایالات متحده) در دست دارند تا نگذارند دست‌کم آزادی و دموکراسی در این کشور، برای همیشه به فنا برود.

کتاب روزنامه‏ نگاری در عمل؛ چگونه خبر بنویسیم

اين كتاب اساساً توجهش معطوف به روزنامه‌نگاران است. روزنامه‌نگاری در عمل : چگونه خبر بنويسيم، روزنامه‌نگار نوآموز يا سنتی را با مهارت‌های مورد نياز براي تبديل شدن به يک روزنامه‌نگار تمام‌عيار و مدرن آشنا می كند. در سراسر كتاب، مثال‌ها براساس تجربه مستقيم روزنامه‌نگار‌هاست.

آن‌ها انديشه‌های خود را در مورد حرفه‌اشان با شما در جای جای كتاب در ميان مي‌گذارند. از انتخاب خبر، شيوه انجام يک مصاحبه موفق، نوشتن متن برای خبر تلويزيونی گرفته تا شيوه‌های نوشتن و رهايی از مهلكه‌ها. اين كتاب به درد روزنامه‌نگاران می خورد، در هر رسانه‌ای كه باشند.

کتاب رسانه های اجتماعی حقیقت و خودمراقبتی

در سال‌های اخير رسانه‌های ديجيتال به يكی از عوامل اصلی تاثيرگذاری بر مردم به معنای عام كلمه بدل شده‌اند. نحوه‌ی مواجهه‌ی افراد با اين نوع از رسانه، مي‌تواند هم به عنوان محركی برای پيشرفت باشد و هم ممكن است باعث افول يک جامعه شود. نبود درک لازم از شرايط موجود و عدم آشنايی كافی با فرصت‌ها و تهديدهای پيش رو، ممكن است آسيب‌هايي را در كوتاه‌مدت و در بلندمدت در پي داشته باشد. در كتاب «رسانه‌های اجتماعی، حقیقت و مراقبت از خود»، نويسنده با پرداختن به پديده‌هايي چون «پساحقيقت و سوژه‌سازی»، «اينفلوئنسری»، «ترول كردن» و «آشوبگری ديجيتالی» و تحليل رفتارهای افراد در استفاده از فناوری های ديجيتال، به دنبال رسم چشم‌اندازی از شرايطی است كه در حال حاضر فناوری ها با خود به همراه داشته‌اند. در پايان نیز برای یافتن راهكاری مناسب جهت استفاده‌ی بهينه از اين شرايط بحث می‌شود.

کتاب تاریخ اجتماعی رسانه ها
در مقدمه‌ی مترجم، درباره‌ی اين کتاب، آمده است: «کتاب، دوران آغاز مدرن و اختراع حروف متحرک چاپی و انتشار کتاب‌های چاپی تا پيدايش روزنامه، پست، تلگراف، عکاسی، سينما، تلفن، راديو، تلويزيون، ماهواره و اينترنت را در بر می گيرد؛ رسانه‌هايی که درون مرزهای جغرافيايی و در تعامل با جامعه بلافصل خود متولد شده‌اند و در وهله‌ی نخست بايد در چنين بستری مطالعه شوند، به سرعت مرزها را در می نوردند و خصلت و کارکردي جهانی می يابند. رويکرد فراگير نويسندگان کتاب به مفهوم وسايل ارتباطی، حمل‌ونقل را هم شامل می شود و از همين رو کنش متقابل انسان‌ها و جامعه‌ها با راه‌ها، راه‌آهن‌ها و آب‌راهه‌ها و وسايلی هم‌چون کالسکه، قطار، دوچرخه، بالن، کشتی، هواپيما، اتومبيل، زيردريايی و موشک نيز در کتاب کاويده شده است.»

کتاب خبرسازان، هوش مصنوعی و آینده روزنامه نگاری
کتاب «هوش مصنوعی و آینده‌ی روزنامه‌نگاری» با درک تحولات سریع دیجیتال و حضور هوش مصنوعی در اتاق خبر، سعی می‌کند استراتژی و مدل‌های نوین به‌کارگیری هوش مصنوعی در تحریریه‌ها را تدوین کند.

فرانچسکو مارکُنی نویسنده‌ی کتاب، اولین رئیس تحقیق و توسعه در وال‌استریت‌ژورنال و استاد مدعو دانشکده‌ی روزنامه‌نگاری کلمبیاست که در این کتاب به این پرسش پاسخ می‌دهد که آیا ماشین‌های هوشمند جایگزین خبرنگارها می‌شوند؟ آیا می‌توان به ماشین‌ها اعتماد کرد؟ آیا انسان‌هایی که خود پر از خطا و اشتباه هستند می‌توانند ماشینی هوشمند پدید بیاورند که اشتباه نکند یا به‌ندرت اشتباه کند؟

مارکنی بر این واقعیت تاکید می‌کند که تحول اتاق خبر در عصر هوش مصنوعی صرفا مربوط به فناوری نیست و این‌که چگونه تغییرات فرهنگی و ارگانیک می‌تواند به روزنامه‌نگاران کمک کند که بر مبنای داده‌ها تصمیم‌ بگیرند،

خواندن این کتاب برای همه روزنامه‌نگاران و محققان رسانه‌ای ضروری است، چرا که به‌زودی تحریریه‌های رسانه‌ها چاره‌ای ندارند جز اینکه از این فناوری‌های هوشمند استفاده کنند وگرنه در عرصه‌ی رقابت عقب می‌مانند.

کتاب دروغ رسانی و دستکاری در رسانه های دیجیتال
دروغ‌رسانی یا پروپاگاندا، نوعی از انتشار اخبار جعلی در رسانه‌های دیجیتال است که به هدف فریب‌دادن و گمراه‌کردن مخاطب در طیف وسیعی تولید و منتشر می‌شود. با پیدایش رسانه‌های اجتماعی و آنلاین، دروغ‌رسانی در فضاهای دیگری از جمله: سیاسی، اقتصادی، روزنامه‌نگاری و… نیز با شدت بیشتری افزایش داشته‌است.

مهمترین هدف کسانی که اخبار جعلی را منتشر می‌کنند، تأثیر گذاشتن بر افکار عمومی است. ما در دوران کرونا اشکال مختلفی از این اخبار را شاهد بودیم، به‌ عنوان مثال در مورد منشأ ویروس کرونا یا ارقام منتشر شده از آن اخبار ضد و نقیض زیادی وجود داشت.

از آنجایی‌که فضای مجازی امکان دسترسی به اطلاعات انبوهی را فراهم کرده؛ به کاربران نیز این امکان را داده‌ تا تنها با یک دستگاه ساده به داده‌های مورد نیاز خود درباره موضوعات مختلف دست پیداکنند؛ اما بحث راستی‌آزمایی در فضای این رسانه‌های دیجیتال، خود داستان دیگری است که کتاب دروغ‌رسانی و دستکاری در رسانه‌های دیجیتال نوشته آیلین کالوتی و جین سوتر به ترجمه مریم تقی‌خانی به طور کامل آن را بررسی کرده‌است.

امروزه، دروغ‌رسانی در فضای آنلاین به قدری رایج شده که برخی از سازمان‌ها برای مقابله با آن اقداماتی را آغاز کرده‌اند. بنابراین، برای همه مهم است که بدانند چگونه این دروغ‌ها و اطلاعات نادرست را شناسایی کنند تا بتوانند از انتشار آنها جلوگیری کنند.هدف کتاب دروغ‌رسانی و دستکاری در رسانه‌های دیجیتال نوشته آیلین کالوتی و جین سوتر، این است که شما را با این اصطلاح مهم آشنا و پیامدهای ناشی از آن را در جوامع مختلف بررسی کند.