مجله همشهری 24، شماره 5 و 6 (100 فیلم شاخص تاریخ سینما)

معمولا نظرسنجی برای انتخاب بهترین‌های تاریخ سینما با دعوت از گروه گسترده‌ای از منتقدان صورت می‌گیرد و ملاک هم 10 فیلم برگزیده هر منتقد است؛ کاری که سایت‌هایی همچون ساید اند ساوند در آن سوی مرزها و مجله فیلم در ایران بارها انجامش داده‌اند، هرچند که داستان انتخاب برگزیدگان تاریخ سینما بسیار طولانی‌تر و متنوع‌تر از این حرف‌ها‌ است. در مجله همشهری 24، شماره 5 و 6 (100 فیلم شاخص تاریخ سینما) ، تلاش شده است تا ده منتقد به 214 فیلم برگزیده این مجله ستاره بدهند و در حد مقدور برای ستاره‌هایشان استدلال هم ارائه کنند. خسرو ‌دهقان یکی از این منتقدین نیز ترجیح داده است تا فقط اسامی فیلم‌های محبوبش را از دل این لیست بیرون بکشد و به آنها اشاره کند.

در بخشی از مجله همشهری 24، شماره 5 و 6 (100 فیلم شاخص تاریخ سینما)، مروری کوتاه به مسیر انتخاب بهترین فیلم‌های تاریخ سینما، از دیدگاه سایت ساید اند ساوند در سال‌های 1952 تا 2022 شده است. فهرست این سایت هر 10سال یک‌بار به‌روز شده که در طول 70 سال و انجام هشت نظرسنجی، ابتدا دزدان دوچرخه عنوان بهترین فیلم تاریخ سینما را از آن خود کرده، سپس همشهری کین تاج بهترین فیلم تاریخ را بر سر گذاشت و در سال 2012 نیز سرانجام سرگیجه جای شاهکار ولز را گرفت. این مجله گفت‌وگویی نیز با امید ‌روحانی درباره فهرست بهترین فیلم‌های تاریخ سینما، از دیدگاه سایت ساید اند ساوند دارد.

100 فیلم شاخص تاریخ سینما
100 فیلم شاخص تاریخ سینما

نویسندگان مجله همشهری 24، شماره 5 و 6 (100 فیلم شاخص تاریخ سینما)
این مجله به سردبیری سعید مروتی و جمعی از نویسندگان از جمله محمد ناصر احدی، حمید رضا امیدی سرور، شاهین امین، ناهید پیشور، محمد تقوی، آرش خوش‌خو، علی خمسه، خسرو دهقان، علی رستگار، حافظ روحانی، کیکاووس زیاری، هومن رشیدی نژاد، پروانه سپهری، حمیدرضا سلیمانی، جواد طوسی، علی عمادی، پویان عسگری، شهرام فرهنگی، گل‌بو فیاضی، رحیم قاسمیان، مرتضی کاردر، محمدحسین گودرزی، مسعود میر، بهاره محبی، علیرضا محمودی، خسرو نقیبی، جواد نصرتی، مجید یاری و پوریا یوسفی گردآوری و نوشته شده است

مجله همشهری 24، شماره 4 (همچون در یک آینه)

 کارنامه 40 ساله جشنواره فجر و هر آنچه که می‌خواهید از تمامی ادوار این جشنواره و همچنین فیلم‌های حضور یافته در آن را بدانید زیر ذره‌بین برده ‌است؛ ماجراها، حاشیه‌ها و رویدادهای جشنواره فجر از اولین دوره شروع جشنواره در سال 1361 تا چهل‌ و یکمین دوره آن به طور کامل مورد نقد‌ و بررسی مجله همشهری 24 شماره 4 (همچون در یک آینه) قرار گرفته ‌است.

درباره مجله همشهری 24، شماره 4 (همچون در یک آینه)
جشنوره فجر تنها محلی برای نمایش ده روزه فیلم‌ها و گرد‌ هم آمدن سینمایی‌ها و سینما‌ دوستان در ایران نیست؛ بلکه روایت فراز و نشیب این سال‌ها و هر چیزی است که بر فضای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور سپری شده ‌است. جشنواره‌ای که حالا چهل و یک دوره از برگزاری‌اش طی شده و همین موضوع باعث می‌شود تا نیازمند یک تحلیل و بررسی ویژه باشد؛ آنچه در مجله همشهری 24 شماره 4 (همچون در یک آینه) می‌خوانید، مسیر طی شده این جشنواره چهل و یک ساله را به تصویر می‌کشد.

همچون در یک آینه
همچون در یک آینه

در مجله همشهری 24، شماره 4 (همچون در یک آینه) در گفت‌وگویی مفصل با فریدون جیرانی، شخصی که تمامی ادوار جشنواره را رصد کرده‌ است، به بررسی 4 دهه‌ی برگزاری جشنواره فیلم فجر پرداخته شده ‌است. همچنین از دیدگاه منتقدان سینمایی، دهه 1370 که از آن به عنوان متفاوت‌ترین دهه در عمر چهل ساله جشنواره فجر نام برده می‌شود، واکاوی و بررسی شده است.
از نظر نویسندگان این شماره از مجله 24، اگر دهه 60 را سال‌های تولد، شکل‌گیری و استقرار جشنواره بدانیم، دهه 70 سال‌های تثبیت و شکوفایی جشنواره است. در آن سال‌ها مجموعه‌ای از کارگردانان نسل گذشته و نسل امروز، بهترین آثار خود را در جشنواره عرضه کرده و رقابت میان فیلم‌ها شکل واقعی‌تری پیدا کرده‌ بود. در همان سال‌ها است که جشنواره فراگیرتر شد و به ضیافتی برای عموم تماشاگران و عاشقان سینما تبدیل شد.
در این شماره از مجله همشهری 24، به برگزاری جشنواره فیلم فجر در دهه 1380 نیز به صورت کامل پرداخته شده و بر اساس آنچه توسط نویسندگان مجله نوشته شده، در بیستمین دوره برگزاری جشنواره فجر، این فستیوال با حضور فیلم‌سازانی همچون ناصر تقوایی، کیانوش عیاری، ابراهیم حاتمی‌کیا، رسول صدرعاملی، بهمن فرمان‌آرا، داریوش مهرجویی، رسول ملاقلی‌پور و… به استاندارد‌های بین‌المللی نزدیک‌تر شده است.
در ادامه مجله همشهری 24، شماره 4 (همچون در یک آینه) دهه 90 تا 1400 برگزاری جشنواره نیز مورد بررسی قرار گرفته ‌است. بر این اساس گفته شده که در آن سال‌ها مسیر طی شده جشنواره فجر به نحوی بود که فیلم‌های اصغر فرهادی در کانون توجه سینماگران ایرانی قرار داشت و خیلی‌ها از او تقلید می‌کردند، جشنواره‌های دهه 90 را با فیلم‌های فیلمسازان جوان به خاطر می‌آوریم؛ از عصبانی نیستم و لانتوری رضا درمیشیان گرفته تا خشم و هیاهو و مغزهای کوچک زنگ زده، ساخته هومن سیدی و همچنین ابد و یک روز و متری شیش و نیم، ساخته سعید روستایی.
منتقدان و نویسندگان این شماره از مجله معتقدند جشنواره‌های دهه 90، بهار زنان سینماگر نیز بود. نرگس آبیار با شیار 143 و نفس نشان داد به پیمودن راه‌های تازه علاقه‌مند است و با شبی که ماه کامل شد کوشید تا از سوژه‌ای امنیتی به نگاهی انسانی برسد؛ آیدا پناهنده نیز با فیلم‌های امیدبخش ناهید، اسرافیل و تی‌تی از تثبیت و تداوم خود در مسیر فیلمسازی خبر داد.

نویسندگان مجله همشهری 24، شماره 4 (همچون در یک آینه)
این مجله به سردبیری سعید مروتی و جمعی از نویسندگان از جمله ناهید پیشور، امیر حمیدی ‌نوید، علی رستگار، علی عمادی، سید حسام فروزان، مرتضی کاردر، علیرضا محمودی، مسعود میر، مهرنوش سلماسی و همراهی فریدون جیرانی گردآوری و نوشته شده ‌است.

مجله همشهری 24، شماره 3 (ثبت حقیقت)

مجله‌ای که عاشقان و علاقه‌مندان سینمای مستند نمونه‌اش را در جایی دیگر نخواهند یافت. مجله همشهری 24، شماره 3 (ثبت حقیقت) در مجلدی پر و پیمان به موضوع سینمای مستند در ایران و مسیری که در دهه‌های گذشته طی شده نگاهی جامع و کامل انداخته است. سینمای مستند ایران به نوعی شناسنامه ایران است که فرهنگ، سنن، مکان‌های تاریخی و خلاصه هرآنچه مربوط به ایران و ایرانی است را می‌توان از آن سراغ گرفت.

نویسندگان مجله همشهری 24، شماره 3 (ثبت حقیقت)
مجله همشهری 24، شماره 3 (ثبت حقیقت) به سردبیری سعید مروتی و جمعی از نویسندگان از جمله ناهید پیشور، فریدون جیرانی، امیر حمیدی ‌نوید، خسرو دهقان، علی رستگار، حافظ روحانی، کیکاوس زیاری، یژی زایگنر، علی عمادی، سیدحسام فروزان، رحیم قاسمیان، مرتضی کاردر، حسام محجوب، علیرضا محمودی، مسعود میر و جواد نصرتی گردآوری و نوشته شده‌است.

مجله 24 - ثبت حقیقت
مجله 24 - ثبت حقیقت
مجله همشهری 24، شماره 2 (پیام‌های پنهان وودی و دوستان)

مجله‌ای شیرین و خواندنی که علاقه‌مندان به سینمای کودک و نوجوان کمتر نمونه آن را در مجلات دیگر دیده‌اند؛ مجله همشهری 24، شماره 2 (پیام‌های پنهان وودی و دوستان) با مروری کامل و جامع به وضعیت سینمای کودک و نوجوان در دهه‌های گذشته، آینه تمام‌نمایی از این ژانر سینمایی را به مخاطبان عرضه می‌کند و به بررسی مهم‌ترین آثار سینمایی این حوزه می‌پردازد.

نویسندگان مجله همشهری 24، شماره 2 (پیام‌های پنهان وودی و دوستان)
مجله همشهری 24، شماره 2 (پیام‌های پنهان وودی و دوستان) به سردبیری سعید مروتی و جمعی از نویسندگان از جمله ناهید پیشور، فریدون جیرانی، امیر حمیدی ‌نوید، خسرو دهقان‌‌، علی رستگار، حافظ روحانی، کیکاوس زیاری، یژی زایگنر، علی عمادی، سید حسام فروزان، رحیم قاسمیان، مرتضی کاردر، حسام محجوب، علیرضا محمودی، مسعود میر و جواد نصرتی گردآوری و تهیه شده ‌است.

پیام‌های پنهان وودی و دوستان
پیام‌های پنهان وودی و دوستان